Dámské sukně

Published by greeny on

Existuje velké množství střihů sukní, ale ne každému sluší. Vše se totiž odvíjí od toho, jak jste vysoké, štíhlé, zdali máte krátké nohy, větší zadeček atd. Je třeba ji vybírat nejen dle vlastního vkusu, ale také dle Vašich disproporcí. Těsně před výběrem sukně si musíte rozmyslet a uvědomit, co chcete ukázat a co sukní potlačit.

Druhy sukní

Úzká sukně nad kolena

Úzké sukně dokonale obtáhnou Vaše boky. Tento typ sukně sluší pouze ženám, které jsou opravdu štíhlé a nedělá se jim bříško. Tento střih je nevhodný pro postavy s širšími boky, neboť je ještě více zvýrazňují a tím přitahují pozornost na problémové partie. Některé úzké sukně jsou se zvýšeným pasem, ty pak ještě více podtrhují boky a prodlouží nohy.

Minisukně

Minisukně se vyrábějí z různých materiálů a sluší hlavně drobnějším a menším postavám. Doporučují se také pro postavy s kratšími nohy a delším tělem. Je však potřeba mít nohy do X, k nohám do O se minisukně moc nehodí.

Široké sukně

Tento typ sukní se většinou dělá v různých střihách a s kanýry, které odvádějí pozornost od různých nedokonalostí. Jejich výhodou je, že sluší téměř všem postavám. Ženy s postavou do tvaru hrušky by si měly dát pozor, aby kanýry nebyly moc objemné. Dlouhé kanýrové dámské sukně jsou vhodné pro vyšší ženy.

Áčková sukně

Tato sukně nese název podle své siluety, která připomíná písmeno A. Tento tvar sukně bude slušet postavám ve tvaru obráceného trojúhelníku (tedy širší ramena a poprsí, úzké boky). U jiných postav bohužel zvýrazní to, co by mělo být spíše potlačeno.

Nabíraná sukně

Tento typ sukní slouží pouze štíhlým ženám. Ideální jsou pro ženy s méně výraznými boky, neboť je nabíraná sukně dokáže vytvořit a přidá na bocích objem.

Výběr sukně dle Vaší postavy

Při výběru sukně byste se měly rozhodovat na základě Vaší postavy. Pokud Vás trápí silnější stehna, pořiďte si takovou sukni, která bude mírně nad kolena. Ženy s větším pozadím by si měly vybírat dámské sukně, které nebudou hýždě obepínat a budou bez kapes a různého prošití. Pokud tedy máte větší pozadí, volte jednoduché sukně ke kolenům. Silnější nohy můžete skrýt díky rozevlátým sukním. Štíhlé ženy mohou sáhnout po minisukni a ženy se sportovní postavou mohou zvolit sukně s kapsami (tzv. kapsáčové sukně).

Přesýpací hodiny

Zdali disponujete postavou ve tvaru přesýpacích hodin, poznáte podle toho, že je pas užší oproti prsům a bokům. Jedná se o souměrnou postavu. K tomuto tvaru postavy se jednoznačně hodí pouzdrová sukně, která však musí dobře sedět. Mezi další vhodné kandidáty se řadí sukně zavinovací, zvonové, kolové nebo asymetrické. Sukně by měly být z měkkých a splývavých materiálů (např. sukně z bavlny, šifonu, hedvábí).

Chlapecká postava

Chlapeckou postavu mají ty ženy, které postrádají ženské křivky a jejich pas a boky jsou téměř stejně široké. Ženám s chlapeckou figurou budou slušet takové sukně, které dokážou vykouzlit ženské křivky. Mezi nejvhodnější sukně se řadí sukně tulipánové, pouzdrové, dílové, skládané a áčkové.

 


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

0 Comments

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.