Změňte své sídlo společnosti do virtuální kanceláře

Published by janprofik on

Sídlo firmy patří už od samých začátků podnikání v Čechách mezi významné reprezentativní prvky každé společnosti. Velké tuzemské i zahraniční firmy mají většinou sídlo v centru Prahy. Nejen kvůli poměrně příjemným daňovým kontrolám (jejich nízké četnosti), ale také hlavně z důvodu prestižní adresy. Optimální volbou pro malé a střední podniky jsou tzv. virtuální kanceláře. Jedná se pohodlný způsob jak získat sídlo společnosti v Praze poblíž těch největších firem za měsíční paušál. Ten navíc není tak velký, a tudíž jde i o cenově výhodnou variantu. V tomto článku vám přineseme postup, kde všude je potřeba změnu sídla společnosti nahlásit.

Kde musíte změnu sídla společnosti nahlásit?

Po tom, co bylo příslušným subjektem rozhodnuto o změně sídla společnosti, je třeba:

  • bez zbytečného odkladu podat návrh na zápis změny této zapisované skutečnosti do obchodního rejstříku. Navrhovatelem je obchodní společnost, která jedná prostřednictvím svého zástupce, obvykle jednatele. Návrh musí obsahovat plnou adresu nového sídla. Nesmí chybět ani souhlas vlastníka nemovitosti a nájemní smlouva spolu s výpisem z katastru nemovitostí. V případě, že je vlastníkem nemovitosti sama společnost, potom stačí výpis z katastru nemovitostí, dokládající vlastnictví uvedené nemovitosti. Právní titul lze prokázat i podnájemní smlouvou – sídlo právnické osoby může být i v bytě. Musí to však být v souladu s jejím účelem a musí to dovolovat povaha a rozsah činnosti. V příloze návrhu nezapomeňte doložit ve dvojím vyhotovení rozhodnutí statutárního orgánu o změně sídla společnosti nebo jiný doklad o provedení daného právního úkonu. Příslušný rejstříkový soud musí učinit kroky směřující k rozhodnutí, do patnácti dnů od podání návrhu. Soudní poplatek za tento úkon činí 2000,- Kč.
  • do patnácti dnů od změny oznámit tuto skutečnost příslušnému živnostenskému úřadu
  • do patnácti dnů od změny nahlásit novou adresu finančnímu úřadu v případě, že má společnost zaměstnance, nahlásit změnu také na okresní správu sociálního zabezpečení a na příslušné zdravotní pojišťovny – do osmi dnů od rozhodnutí.

Službu změna sídla společnosti lze objednat u firmy Profi-kancelář s.r.o. a rovnou využít i jejích adres Praha 1, Praha 2, Praha 3 a Praha 9.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

0 Comments

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.