Současný trend – podlahové topení

Published by losdodos on

V současné době existuje mnoho možností jak vytápět dům a jednou z nich je i podlahové topení. Kromě toho, že jde o moderní způsob vytápění vašeho domu, ve srovnání s klasickým radiátorovým vytápěním vám může ušetřit až třetinu nákladů na topení,

Při růstu cen za energie uvažuje téměř každá domácnost, jak by mohla snížit náklady za energie. V současnosti existuje mnoho moderních způsobů vytápění domu či bytu. Podstatný je nejen zdroj vytápění, ale stejně důležitý je rozvod tepla. Jednou z možností je výměna radiátorů za teplovodní podlahové vytápění.

Jak to funguje

U podlahového vytápění se využívá sálavý tepelný tok z ohřívané plochy. Tím se přímo a ne prostřednictvím interiérového vzduchu, ohřívají okolní stavební konstrukce, které mají větší povrchovou teplotu než samotný vzduch v místnosti. Tepelné paprsky vyzařované povrchem ohřátých ploch jsou v podstatě elektromagnetické vlny s délkou vlny 0,78 až 400 um, (v rozsahu infračervené části spektra elektromagnetických vln).

Princip provozu spočívá v systému speciálního potrubí a fitinek. Soustavou umístěnou v podlaze protéká topná voda, která přes stěny potrubí odevzdává teplo podlahové vrstvě.. V 1 m2 topné plochy teplovodních trubek, svěrných šroubení a podlahových rozdělovačů koluje a ohřívá se jen půl litru vody. To znamená, že je třeba ohřát mnohem menší objem vody než v klasických radiátorech.

Škodí podlahové vytápění zdraví?

V minulosti převládal mýtus, že podlahové vytápění vysušuje klouby a nepříznivě působí například na křečové žíly. V té době však podlahové vytápění nebylo regulovatelné.  Teplota povrchu podlahy tak často přesahovala přípustnou doporučenou teplotu ohřívaných povrchů nad zdraví neškodnou úroveň – tzn. při podlahovém vytápění 25 až 30 ° C.

Proto byste neměli zanedbat správně naprojektování a realizaci. Tu svěřte do rukou profesionálům, tzn. projektantům a realizačním firmám. Právě oni si nejlépe poradí i s výběrem správného materiálu pro podlahové topení, s regulacemi a termostaty, oběhovými čerpadlyexpanzomaty i kondenzačními kotly.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

0 Comments

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.