Jak naložit se stavebním odpadem.

Published by petulka.nz on

Máte v plánu rekonstrukci či přestavbu? Tak se připravte na to, jak naložit se stavebním odpadem či sutí, která Vám po rekonstrukci, či zemních pracích zůstane. Kam suť přemístit? Jak suť odvézt? A v neposlední řadě jak s odpadem poté naložit? Nejlepším řešením je pro každou situaci něco jiného, tak si v tomto článku shrneme, jak nejlépe se sutí naložit.

Jednou možností je odvážet suť svépomocí. Pokud odpadního materiálu není mnoho, tak je tato možnost nejvhodnější. Nebudete muset nic zařizovat a výrazně ušetříte. Ovšem musíte myslet také na to, jak odpad přesunout na skládku. Musíte si zajistit dopravní prostředek a vlastní kontejner na jeho odvoz. Pokud materiálu není mnoho, tak není problém si půjčit vlek a vše si zařídit sám. Pokud však je odpadního materiálu více tak nastává problém. Většina z nás nedisponuje žádným objemnějším větším automobilem, který by byl schopen dopravy kontejneru, tak bude nutné se vícekrát vracet, než odpad odvezete.

Pokud zbylo po Vašem projektu větší množství odpadu, tak se bohužel na odvoz vlastními silami nemůžete spoléhat. Proto je dobré si najít firmu, která se specializuje na odvoz suti. Je pravdou že toto řešení se zdá dražší, ale v konečném výsledku se Vám může i finančně vyplatit (pokud sečtete množství pohonných hmot, opotřebení svého automobilu a pod.). Někdy jsou však firmy, které se zabývají demolicemi jediným možným řešením, jak se zbavit většího množství suti.

Pokud se rozhodnete svěřit se do rukou odborníků, tak Vám odpadne i starost s jeho uložením. Ti s odpadem naloží dle platných zákonů a ekologicky. Můžete se být jistí, že odpad neskončí nikde na černé skládce, jelikož dostanete i potvrzení o jeho likvidaci. Materiál je také zlikvidován ekologickou cestou a části, které se dají znovu využít, jsou recyklované.

Na českém trhu je nespočet společností, které se zabývají odvozem suti, demolicemi, či recyklací odpadu. Je jich tolik, že je těžké si vybrat tu správnou pro vaše účely. Proto je dobré si zpočátku určit priority, podle kterých firmu vybrat. Určitě začít hledat v nejbližším okolí. Ušetříte tak peněžence nemalé množství prostředků. Zároveň si hledejte specializovanou firmu pro Vaše potřeby a společnost která má vlastní (nebo partnerské) skládkovací místa. V neposlední řadě se podívejte i na to, jak dlouho se konkrétní firma pohybuje na trhu. Není to obecným pravidlem, ale čím větší zkušenosti, tak tím větší pravděpodobnost, že se dočkáte kvalitních služeb.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

0 Comments

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.