Dopřejte si odpočinek v lázních Bělohrad

Published by tp on

Dopřejte si odpočinek v lázních Bělohrad

Když se řekne lázně, každému se vybaví západočeský trojúhelník nebo nanejvýš Teplice. Česko však ukrývá i spoustu středně velkých a menších lázeňských městeček, které jsou sice v porovnání s výše uvedenými klenoty velikostí nesrovnatelné, mají však okouzlující atmosféru a nabízí překvapivé ozdravné účinky. Mezi tyto “klenůtky” patří bezesporu i východočeské Lázně Bělohrad. Lázně Bělohrad nalezneme v Královehradeckém kraji nedaleko od Jičína. V tomto malebném podkrkonošském městečku žijí necelé čtyři tisíce obyvatel, mají zde však také sídlo věhlasné lázně.

Historie lázní

·         Pobyt v Anenských slatinných lázních, jak se Bělohradské lázně jmenují, působí blahodárně na pacienty s problémy týkajícími se pohybového ústrojí. Převážnou část klientů tvoří lidé s bolestmi zad a kloubů, revmatickými obtížemi nebo trpící Bachtěrovovou chorobou.

·         Město Lázně Bělohrad mají však také bohatou historii. Vlastnilo jej mnoho významných osobností jako Kryštof Harant z Polžic a Bezdružic a na Pecce nebo věhlasný generál a hrdina třicetileté války Albrecht z Valdštejna. Jméno Bělohrad se odvozuje od bílých zdí tvrze, která zde byla vybudována kolem roku 1543. Turisté Bělohrad navštěvují mimo jiné díky baroknímu zámku, pocházejícímu z přelomu 17. a 18. století, baroknímu kostelu Všech svatých nebo rybníku s poetickým názvem Pardoubek.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup
Categories: Ostatní