Chcete brigádu v zahraničí?

Published by chavesak on

Léto je v plném proudu a nalézt letní brigádu u nás je velmi složité. Proč tedy nezkusit sehnat práci v zahraničí?

Existují spousty agentur, které vám mohou zajistit vše. Iniciativu však můžete převzít také do vlastních rukou a najít nabídky práce třeba na internetu. Dávejte si však pozor na netransparentní podvodné nabídky. Za zprostředkování práce agenturám neplaťte žádné poplatky, ty totiž dostávají od zaměstnavatelů. Je dobré si zjistit, zda má právě vaše agentura povolení od ministerstva práce a sociálních věcí. Jejich seznam můžete snadno nalézt na internetu.

Máte již hledání své nové práce za sebou? A spočítali jste si, zda je vaše vyhlédnutá pracovní příležitost opravdu tak výhodná, jak se na první pohled zdá? Je totiž docela možné, že tamní náklady budou překračovat výši vašeho platu. Zjistěte si kolik v dané zemi a lokalitě zaplatíte průměrně za ubytování – ve většině případu se jednat o 1/3 vašeho platu.

Nezapomeňte si s sebou vzít dostatečnou finanční hotovost, například na zaplacení zálohy na ubytování apod.

V neposlední řadě je nutno myslet na to, aby byla vaše vyhlédnutá nabídka práce podložená kvalitní a dobře sepsanou smlouvou. Důkladně jí prostudujte, pokud máte problém s jazykem, nechejte si ji přeložit. U některých letních brigád vám smlouvu zaměstnavatel ani nenabídne, ale odborníci doporučují si jí vyžádat.

Jste-li studentem, pak jim jste jen v zemi, ve které studujete. Takže i na brigádě budete pravděpodobně muset odvádět zdravotní a sociální pojištění.

Přejeme hodně štěstí při hledání.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup