Ztráta zaměstnání, co teď?

Published by chavesak on

Ztráta zaměstnání je velmi nepříjemnou zkušeností. Proto pro vás máme pár rad, jak to co nejlépe zvládnout.

Do evidence úřadu práce budete zařazeni den následující po skončení pracovního poměru. Důležité je začít s hledáním nové práce okamžitě. Neopomíjejte fakt, že u uchazečů se středoškolským a vysokoškolským vzděláním, je tento proces často zdlouhavý – vypsání výběrového řízení, pohovory a vyhodnocování absolventů.

Nespoléhejte se na hledání práce pouze na tzv. pracáky. Nalézt práci není jednoduché, proto byste měli vynaložit co největší úsilí novou práci získat. Hledat nabídky můžete v novinových inzerátech, na nástěnce úřadu práce, ale především využijte internetu. Existují i portály, kde si svůj životopis můžete vystavit a zasílat jej pomocí odkazu.

Právě životopis vám může zaručit úspěch. Měl by být přehledný a stručný. Pokud chcete opravdu vyjádřit svůj zájem o pracovní místo u právě jedné firmy, zasílejte i tzv. motivační dopis. Nezapomínejte, že tyto dokumenty jsou vaší vizitkou – vyvarujte se proto chyb a nebojte se si nechat poradit.

I úřad práce vám může zprostředkovat práci, ale nespoléhejte se pouze na něj. Svůj čas strávený na ÚP se snažte co nejvíce využít, například pomocí rekvalifikačních kurzů.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup