Kontaktní jednodenní čočky a vše o nich

Published by chavesak on

Jednodenní kontaktní čočky patří mezi kontaktní čočky jednorázové, které jsou určeny na jedno použití. To znamená, že si každé ráno nasazujete nový pár čoček, který večer vyhodíte. Je to nejzdravější a nejpohodlnější způsob nošení kontaktních čoček.

Možná si říkáte, že je to zbytečné plýtvání, které vás bude stát spoustu peněz. I když je pravdou, že si musíte za kontaktní čočky jednodenní trochu víc připlatit než za čočky s plánovanou výměnou, ale na druhou stranu ušetříte čas nutný k čištění čoček (jednodenní kontaktní čočky se nečistí) a také peníze za nákup čistícího roztoku a obalu na čočky. Jednodenní kontaktní čočky jsou maximálně šetrné k vašim očím – díky tomu, že v podstatě máte na očích stále nové čočky, nemohou se na nich usazovat nečistoty a bakterie, které by mohly způsobovat problémy. Například zkuste nový druh v sortimentu jednodenních – kontaktní čočky Acuvue Trueye dovolují zásobování očí přirozeným kyslíkovým množstvím a předcházejí tak většině potíží.

Pro koho jsou jednodenní kontaktní čočky vhodné?

  • pro nováčky – pokud jste dosud nosili dioptrické brýle a jen chcete zkusit, jaké to je používat kontaktní čočky, jsou jednodenní kontaktní čočky pro vás tou správnou volbou. Když zjistíte, že vám nošení kontaktních čoček vyhovuje více než brýle, můžete po poradě s kontaktologem přejít na čočky s plánovanou dobou výměny.
  • pro „brýlovce“ – jste se svými dioptrickými brýlemi spokojení? Berete brýle jako módní doplněk a vyžíváte se ve střídání různých brýlových obrub? Určitě jsou ale chvíle, kdy vám i vaše úžasné brýle překážejí. Nastala ta správná doba pro jednodenní kontaktní čočky – lze je používat například jenom jednou v měsíci a dál jinak nosit dioptrické brýle.
  • pro alergiky – spousta alergiků si myslí, že kontaktní čočky nemohou nosit. Ale právě jednodenní kontaktní čočky jsou vhodné i pro alergiky. Díky tomu, že čočky každý večer vyhodíte, nehrozí hromadění dráždivých alergenů na čočkách. Nosit jednodenní kontaktní čočky, mezi jinými Acuvue Trueye zajistí pohodlí i zdravotní nezávadnost včetně potřeb alergiků.
  • pro sportovce – je nesporné, že dioptrické brýle překážejí téměř při každém sportu. A je jedno, zda jste sportovec profesionální nebo pouze rekreační. Volnost pohybu, kterou vám poskytují kontaktní čočky, je nenahraditelná. K tomu přidejte ostré vidění na všechny strany a je jasné, že kontaktní čočky jsou vynikající volbou pro všechny sportovce. Pokud tedy nesportujete denně, jsou výhodnější jednodenní kontaktní čočky, které využijete jen při sportovní aktivitě a dále můžete nosit dioptrické brýle, na které jste zvyklí.
  • pro toho, kdo se chce líbit – připadá vám, že se vaše brýle vůbec nehodí k večerním šatům, které jste si oblékla na ples? A co teprve takové svatební šaty a závoj – k nim také brýle moc nepasují. Jednodenní kontaktní čočky vám umožní oblékání bez kompromisů a také nechají vyniknout vaše líčení, které by jinak zůstalo schované za brýlemi.
  • pro toho, kdo dbá na svoje zdraví – jak už bylo řečeno, jednodenní kontaktní čočky jsou nejzdravějším způsobem nošení kontaktních čoček. Odpadá riziko infekcí z nesprávně vyčištěných čoček či vznik alergické reakce na desinfekční roztok, kterým se čistí kontaktní čočky s plánovanou dobou výměny, ideální jsou silikon-hydrogelové čočky Acuvue Trueye.
  • pro lenochy – máte náročné zaměstnání a po celodenním kolotoči se večer těšíte do postele? Představa, že byste ještě museli pečlivě čistit kontaktní čočky vás odrazuje od jejich používání? Používejte jednodenní kontaktní čočky, které nemusíte čistit. Jednoduše je večer vyjmete z oka a vyhodíte do koše. Ušetřený čas jistě využijete mnohem lépe.

Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup