Mgr. Jan Pavlišta, psycholog, poradce a terapeut kraj Ústí nad Labem

Published by chavesak on

Ve své praxi se věnuji problematice vztahů, závislostního chování, životních krizí, psychosomatickým obtížím (nespecifické bolesti např. migrény, únava, poruchy příjmu potravy a mimo jiné i kožní onemocnění).

V rámci terapeutického poradenství pracuji s jednotlivci, páry i rodinami. Poskytuji krizovou intervenci a podporu při seberozvoji.

Pro dosažení cílů klienta využívám několik postupů. Nejčastěji využívám postupy Gestalt terapie, která vychází z celostního pohledu na člověka. Bereme v potaz širší souvislosti života jedince a způsob, jakým svůj život utváří. Stavím na zkušenostech a prožitcích klienta, na jeho přáních a představách o světě, to dovoluje řešit či zpracovat širokou škálu problémů popsanou výše.

Citát filosofa Prótagiráse z Abdér říká: „Mírou všech věcí je člověk…“, nás netrápí věci samotné, ale spíše to, co si o nich myslíme. Společně s klientem hledáme cestu, jak dávat věcem v životě správnou míru. Vkládáme energii do společného objevování odpovědí na otázky a nalézání řešení problémů, které klient přináší. To umožňuje pracovat na tom, co je pro klienta důležité, a nacházet řešení, která jsou ušita na míru konkrétnímu jedinci. Takto vedená terapie je pro klienta přehledná, dává mu kontrolu nad tím, co se děje.

Pokud si budete přát, je možné k dosažení vašich cílů užít hypnoterapii s možností doplnění o řízené imaginace. Při takovém postupu spoléháme na sílu “moudrého” nevědomí. Pomocí hypnoterapie a dalších postupů aktivujeme, do té doby, nedostupné zdroje pro ulehčení orientaci v problému a rychlejšího dosažení změny či řešení.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup