Jak má vypadat správný životopis?

Published by chavesak on

Vžijte se do role personalisty a zamyslete se nad tím, co by ho asi nejvíce zajímalo a kolik asi tak stráví nad vaším životopisem času. Ne moc. Přibližně několik sekund. Především proto, se ustoupilo od staré formy životopisu, které spíše připomínali slohovou práci. Pokud se chystáte rozesílat životopisy, na klasickou formu zapomeňte. Své snažení směrujte spíše na strukturovaný životopis, který je dnes vyžadován na většině pracovních pozic. Personalista si opravdu může dovolit strávit nad ním několik sekund tím, že zjistil, co ho nejvíce zajímá a co je pro něj prioritní.

Nevíte si rady s tvorbou životopisu? Stáhněte si předlohu pro strukturovaný životopis na internetu a nechte se inspirovat. Životopis by měl být vizuálně přitažlivý, nicméně nepřehánějte to. Napište jej na čistý bílý formát papíru, použijte okraje a nepopsané místo pro snadnou orientaci v textu. Používejte jeden druh písma, nejlépe ty nejzákladnější, v kudrlinkách se personalistovi bude číst těžko. V jednoduchosti je síla a u tohoto typu životopisu to platí dvojnásob. Požaduje-li váš zaměstnavatel l fotografii, dbejte na to, aby byla v pravém horním rohu. Formát fotografie je obvykle stejného formátu jako například na pas či občanský průkaz. Rozhodně se nehodí fotografie z oslav či dovolených.

Nevíte, jak dlouhé by strukturované životopisy měly být? Pro přehlednost a jejich čtivost postačí pouze rozsah do 2 stran A4. Chcete-li budoucího zaměstnavatele zaujmout, zašlete životopis ve velké obálce. V případě emailu, použijte formáty, které nezpůsobí problémy při otevírání


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup