Jakých chyb se vyvarovat při hledání nového zaměstnání?

Published by chavesak on

Jste bez práce a nevíte si rady s nacházením té nové? Pokud jste přišli o stávající místo, hledání práce je zřejmě to jediné, o co se nyní zajímáte. Jak to udělat, abyste svou vysněnou práci nalezli? To se dozvíte na následujících řádcích.

Je důležité se zamyslet nad tím, co skutečně vašeho budoucího zaměstnavatele zajímá. Zkuste se vžít do jeho situace a podrobně si představit náplň práce, kterou by po vás mohl požadovat. Proto by i váš motivační dopis a životopis měl obsahovat informace, které se nezabývají pouze vaší minulostí, ale i tím, čím byste mohli být pro budoucího zaměstnavatele přínosní.

Internet patří asi k nejvíce rozšířeným způsobům, jak najít zaměstnání. Projděte internetové stránky a zajisté narazíte na několik tisíc nabídek práce z celé České republiky a různých oborů. nebo formy pracovního úvazku. Ztrátou času ovšem může být reakce na inzeráty staršího data. Pokud životopisy rozesíláte pouze na nabídky, za kterými jdou desítky dalších lidí, připravte se na dlouhý a těžký boj. Nerozesílejte životopisy na nabídky, o kterých víte, že v případě reakce nebudete jevit o pozici velký zájem. O pracovní pozici byste se měli aktivně zajímat ne jen čekat, jestli zazvoní telefon nebo přijde email.

Častou chybou uchazečů bývá nedostatečná připravenost při pohovorech. Informovat se o firmě, u které děláte pohovor, patří k základním pravidlům. Držte se výše uvedených rad a buďte nalezení zaměstnání zase o krok blíže.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup