Hledání práce v zahraničí

Published by chavesak on

Od té doby, co je Česká Republika v Evropské Unii, nepotřebujeme pro práci po EU žádné pracovní povolení. Existují ale i výjimky jako je například Německo, Rakousko, Belgie, Francie apod. V těchto zemích nebývá získání pracovního povolení zrovna jednoduché, ale při sehnání práce v určitých oborech se jedná většinou o formalitu. Brána k novým zkušenostem se nám tedy otevřela a je škoda toho nevyužít. Pamatujte také na to, že zahraniční práce nebo brigáda v cizí zemi, vám může přinést celou řadu nejrůznějších výhod.

V zemích EU je především nedostatek pracovníků v oborech zdravotnictví, informační technologie a v nejrůznějších technických oborech. A právě zde je inzerovaná nabídka práce zřejmě nejbohatší. Pracovat však můžete také jako barman, hosteska, překladatel, potápěč nebo na hotelové recepci.

Často se vyplatí oslovit přímo firmy, které pracují ve vámi požadovaném odvětví. Zaměstnavatel tak uvidí přímý zájem o práci v jeho firmě, a pokud zašlete dobrý životopis a především motivační dopis, určitě to nějaký zaměstnavatel ocení.

Zajímavou možnosti, jak hledat práci, je obsáhlý svět internetu. Můžete také využít služeb zprostředkovatelské agentury, která vám práci v zahraničí ráda zajistí. Lidé také volí variantu hledání práce až po příjezdu do země. Jedná se o variantu pro více odvážné, ale často přímý kontakt dělá divy.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup