Cyklistické boty

Published by chavesak on

Cyklistika neboli jízda na kole je oblíbeným způsobem relaxace a sportovního vyžití jak mladé generace, tak i starších lidí. Každý si totiž může zvolit vlastní tempo. Existují různé druhy cyklistiky, například silniční, závodní nebo horská, ale samozřejmě je jich mnohem více. Pro některé lidi může jízdní kolo plnit především funkci dopravního prostředku. Ať už tak či tak, pro cyklistiku potřebujete nejen správné oblečení, ale také vhodné cyklistické boty.

Jezdíte-li na jízdním kole jen občas přes léto na krátké výlety, vystačíte si pravděpodobně s klasickými sportovními teniskami s dobrou podrážkou. Nemusíte si v tomto případě pořizovat speciální cyklistické boty. Pokud provozujete závodní cyklistiku, tak jsou pro vás pochopitelně cyklistické boty nezbytné a jsou samozřejmostí, stejně jako cyklistické oblečení. Tyto speciální boty však nemusí být určeny pouze pro závodníky. Jestli je cyklistika vaším velkým koníčkem a jízdě na kole věnujete dost času, popřípadě jezdíte dlouhé vzdálenosti, pak byste měli zapřemýšlet nad koupí cyklistických bot, které jsou pro jízdu na kole nejvhodnější.

Obecně je rozdíl mezi klasickými sportovními botami a cyklistickými botami v jejich podrážce. Podrážka cyklistických bot je přizpůsobena jízdě na kole a podle toho je vytvarovaná. Cyklistické boty mají ohebnější podrážku než ty klasické. Ohebnosti podrážky se říká také tuhost. Zde platí jedno obecné pravidlo, a sice, jezdíte-li sportovně a vyžadujete co nejlepší výkon, případně rychlost, pak si pořiďte boty s tvrdší podrážkou. Naopak jezdíte-li pouze rekreačně a příliš nehledíte na sportovní výkon, kupte si boty s podrážkou měkčí, čili ohebnější. Tento typ podrážky totiž disponuje jednou velkou výhodou, a sice že v botách budete moct také pohodlně venku chodit a ne jen jezdit na kole. Samozřejmě vám cyklistické boty, stejně jako jakékoli jiné boty, musí sedět velikosti, nesmí tlačit ani být příliš velké.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup