Hokejky

Published by chavesak on

Hokej je dnes atraktivním sportem hlavně pro mladé hochy, kteří mají své idoly – profesionální hokejisty hrající v zahraničí. Prakticky každý mladý kluk obdivuje slavného českého ledního hokejistu Jaromíra Jágr a samozřejmě se snaží se mu co nejvíce podobat. Slavní hokejisté jsou pro mládež inspirací a také jistými vzory.

Pokud i váš syn inklinuje k lednímu hokeji a vy máte obavy o jeho zdraví, protože tento sport je poměrně nebezpečný a často se stávají úrazy, uklidnit se můžete alespoň trochu faktem, že hokej je sport v podstatě jako každý jiný a stejně jako všechny ostatní sporty je i lední hokej prospěšná pohybová aktivita, která zlepšuje kondici a proto byste jej jako rodiče neměli zakazovat.

Rozhodnete-li se vy nebo vaše dítě začít s hraním ledního hokeje, rozhodně se nevyhnete výběru a koupi vhodné hokejky. Při výběru hokejky hrají roli různé aspekty. Hokejka by vám měla padnout do ruky, měla by se vám dobře ovládat, měli byste z ní mít subjektivně dobrý pocit. Správné hokejky také musí být dostatečně odolné, aby nedošlo po nárazu na led k jejich prasknutí nebo zlomení. Pokud k tomu však dojde lze si dokoupit hokejový shaft.

V dnešní době jsou asi nejrozšířenější skupinou hokejky kompozitové. Jedná se o druh hokejek, které se pyšní poměrně dobrou odolností a jsou lehoučké, jsou však o něco dražší než hokejky ze skupiny druhé, a sice dřevěných hokejek. Tyto jsou cenově přijatelnější a někdy je uváděno, že dokonce mohou být i odolnější než hokejky kompozitové.

Záleží na vás, za jakým účelem hokejku kupujete a co vše od ní očekáváte. Velikost hokejky samozřejmě bude jiná u hokejky pro dítě a u hokejky pro dospělého, stejně jako třeba u tenisových raket. Hokejky se vyrábí v různých délkách, která je pro vás ideální, záleží na vaší výšce. Dalšími parametry mohou být tvrdost a zahnutí, rozhodně neprohloupíte, pokud se při výběru hokejky zeptáte prodávajícího, který by vám měl dokázat vysvětlit, jaký je mezi určitými hokejkami rozdíl a která je vhodnější právě pro vás.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup