Novinky z THERMO|SOLARU  na Agrokomplexe 2024 v Nitre

Published by Paper Life on

Najväčší slovenský výrobca slnečných kolektorov, spoločnosť THERMO|SOLAR Žiar, s. r. o.,   sa  v dňoch 15.-18. augusta 2024, ako jeden z mála vystavovateľov v oblasti využitia obnoviteľných zdrojov energie, zúčastnil 49. ročníka medzinárodnej poľnohospodárskej a potravinárskej výstavy Agrokomplex 2024. Výstavy sa zúčastnilo 505 vystavovateľov z 10 krajín a počet návštevníkov dosiahol takmer 70 000. Informoval o tom Alfréd Gottas, riaditeľ spoločnosti THERMO|SOLAR

„Agrokomplex je v súčasnosti zrejme najväčšia a najnavštevovanejšia výstava na Slovensku. Veľmi nás prekvapilo, že z oblasti obnoviteľných zdrojov energie sme boli takmer jediný vystavovateľ. Aj poľnohospodárstvo je na ceste veľkých zmien a niektoré jeho oblasti sú energeticky veľmi náročné. Určite však existuje ohromný potenciál na spoluprácu medzi nami a podnikateľmi v oblasti poľnohospodárskej prvovýroby i druhovýroby,“ zhodnotil A.Gottas.

Ďalej poukázal nato, že spoločnosť THERMO|SOLAR vystavovala ako svoje vlastné výrobky, tak aj výrobky materskej firmy Hargassner. V jej expozícii bolo možné vidieť slnečné termické kolektory, strešné konštrukcie k nim. Kotle na pelety, drevnú štiepku i kusové drevo. V predstihu bola predstavená novinka roku 2025 – tepelné čerpadlá z produkcie materskej spoločnosti.

,,Záujem o naše výrobky bol nielen  medzi návštevníkmi, ale i vystavovateľmi. Uskutočnilo sa veľké množstvo obchodných rokovaní nielen o možných, ale aj reálnych projektoch v oblasti využitia obnoviteľných zdrojov energie. Potenciálnym zákazníkom boli predstavené niektoré projekty z nedávnej minulosti, či už ide o temperovanie, resp. vykurovanie chovnej stanice hydiny z okolia Nitry, alebo neďaleko sídla firmy umiestnenej mliekarne a jogurtárne, ktorá využíva na výroby svojich produktov predovšetkým energiu zo Slnka,“ upozornil A.Gottas.

Člen skupiny spoločností Hargassner

THERMO|SOLAR pôsobí  od jari roku 2022 ako člen skupiny spoločností Hargassner Holding. Nezávislej skupiny výrobcov zariadení na využitie OZE, patriacej do vlastníctva rakúskej rodiny Hargassner. THERMO|SOLAR v nej pôsobí ako dodávateľ slnečných termických kolektorov pre celú sieť skupiny, ale aj ako výrobca a dodávateľ niektorých montážnych celkov a komponentov pre spoločnosti v rámci skupiny. Žiarska spoločnosť naďalej pôsobí pod menom THERMO|SOLAR Žiar. V súčasnosti je značka THERMO|SOLAR najstarším a v branži najdlhšie pôsobiacim výrobcom slnečných kolektorov a vstup do skupiny spoločností Hargassner by mal pozitívne pôsobiť na posilnenie tohto mena nielen v Európe.

Presun časti výroby do Žiaru

THERMO|SOLAR po rozbehnutí výroby komponentov na výrobu kotlov pokračuje v ďalšej diverzifikácii portfólia výrobkov. V priebehu leta roku 2022 bola do Žiaru nad Hronom presunutá výroba komponentov pre systémy na využitie drevnej štiepky, predovšetkým rozvádzačov s elektronikou na riadenie týchto systémov pre materskú firmu Hargassner.

Zaujímavé na tomto projekte je, že po jeho úspešnom rozbehnutí sa bude kompletný sortiment týchto výrobkov pre skupinu Hargassner vyrábať iba v Žiari na Hronom. Priniesol nielen nové možnosti v oblasti zamestnanosti, ale aj príležitosti pre miestnych dodávateľov v oblasti elektrokomponentov. Paralelne so spomenutými aktivitami dochádza aj k posilneniu výrobnej kapacity v oblasti termických kolektorov, ktoré sú a budú najvýznamnejším produktom spoločnosti. Súčasne sa v oblasti výroby nosných konštrukcií pre fotovoltické panely  spoločnosť THERMO|SOLAR stáva jedným z najvýznamnejších hráčov na slovenskom trhu.

Žiarske kolektory boli doteraz inštalované v takmer 80 krajinách celého sveta a to aj na takých extrémnych miestach ako je najvyššia hora Nemecka Zugspitze, či Ohňová zem v Patagónii. Pracujú napríklad v Nepále, Argentíne, Botswane, Maroku, Ománe, Juhoafrickej republike, Austrálii, na Novom Zélande, ale aj v Maroku, Egypte, Jordánsku, či v americkej Kalifornii.

Ďalšie informácie sú na www.thermosolar.sk alebo na tel.: +421-45-601 6080


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

0 Comments

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.