Objevte krásu jižní Francie ve formě rustikálního textilu a dekorací

Published by smichule on

Provence je oblast na jihu Francie, známá sluníčkem, vínem, levandulovými poli, nádhernou vůní a fialovou barvou. Jde o oblast plnou lehkosti, světla a relaxace, oblíbenou i u mnoha umělců. Tento styl se přenesl i do moderních interiérů venkovský francouzský styl přináší rustikální dekorace, světlo, hřejivou atmosféru a vzdušnost. Je opakem stylu minimalistického, který dnes v moderních interiérech převážně nacházíme. Někomu ale strohost minimalismu nevyhovuje, a necítí se v takových interiérech dobře. Takoví lidé raději vsadí na styl venkovský, který je více domácký a přátelský. Provence a její barvy jsou dnes oblíbené po celém světě, a i u nás narazíte na prodejny plné nábytku ve venkovském duchu, rustikálního textilu a krásných doplňků z keramiky a jiných materiálů. Takový je i obchůdek U Leontýnky, tedy e-shop s bohatým sortimentem věcí ve venkovském duchu.

Provence styl nemusí být kýč

Ve stylu jižní Francie si můžete zařídit venkovské sídlo i malý městský byt. Záleží to jen na vás. Použijte kvalitní smrkový nábytek, doplněný světlými barvami, kovovými dekoracemi, umělými květinami a motivy levandule, a uvidíte, jaká nádhera z toho vznikne. Nemusí jít rozhodně o kýč. Jen o takové věci, se kterými je vám příjemně a které vytvoří hřejivou a útulnou atmosféru domova.

Vůně jsou také důležité

Levandule a len jsou přírodní prvky, typické pro rustikální styl jižní Francie. Můžete si pořídit například květináče s obrázky levandule, dřevěná nástěnné hodiny s malbou, textilní pytlíčky se sušenou levandulí nebo různé porcelánové doplňky. Vůně jsou vůbec rovněž důležité. Zkuste mýdla a vonné sáčky pro provonění vašeho domova. Co třeba přírodní mýdla přímo vyrobená ve Francii? Jsou šetrná pro pokožku, takže se hodí jak na mytí, tak i jako vonný prvek do šatníku.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

0 Comments

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.